ПРЕВЕНЦИЯТА – ОСНОВАТА ЗА БОРБАТА С ОРАНЖЕРИЙНАТА БЕЛОКРИЛКА ЧАСТ 2

Как да се преборите с оранжерийната белокрилка във вашата оранжерия беше темата в предна наша статия. Сега продължаваме темата с още способи за предотвратяване на размножаването и.

ОПУШВАНЕ

Можете да използвате специални димни бомби, серни бомби или тютюневи бомби. Последните могат да се използват във вегетационния сезон на оранжерийните култури. Димът не вреди на растенията. При опушване газът прониква в почвата, причинявайки смъртта на зимуващи ларви и възрастни.

Белокрилката и нейното потомство не могат да понасят ниски температури, поради което след предприетите мерки е ефективно да се замрази оранжерията, като се понижава температурата в нея до минус 15 * С. Само на открит терен при зимни условия бялата муха не оцелява.

ПРЕВАНТИВНО ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ.

Необходимо е да извадите целия боклук и оборудване от оранжерията и околността. Бялата муха може да бъде унищожена в оранжерията, но със сигурност ще се появи отново – от съседи, закупен разсад, от плевели, върху които зимуват яйца и възрастни. Ето защо е много важно да се поддържа територията в непосредствена близост до оранжерията в чисто състояние. Задължително е да се унищожат всички плевели. От съседите можете да се изолирате с мавританска морава, върху която да засадите растения, които привличат белокрили. Малък слой растения от копър, целина, магданоз ще служи като естествена бариера за белокрилите. На тях се заселват, буболечки, калинки и други хищни насекоми, които унищожават вредителя. Ментата също е привлекателна за белите мухи. Възрастните винаги се втурват към аромата си..

Статията предоставя само някои начини за защита на оранжериите от белокрилки. Тази статия е напомняне, че е възможно напълно да се защитят оранжерийните култури от вредители само при извършване на набор от работи. 1-2 единични пръскания са само временно бягство от проблема. Трябва да сте упорити и последователни в действията си в борбата с това насекомо, за да се отървете от него и да имате продукция.

Източник www.botanichka.ru

Main Menu