ОЩЕ ПРИЧИНИ ЗА ИЗБОР НА ПОЛИКАРБОНАТНО ПОКРИВАЛО ЗА ОРАНЖЕРИЯ

Появата на поликарбоната значително опрости живота на любители градинари и собствениците на големи селскостопански компании. Този материал превъзхожда най-близките си конкуренти – пластмасово фолио и стъкло в много отношения, но разширяването на асортимента му затруднява избора и увеличава риска от закупуване на некачествен продукт. Днес, както тези, които изграждат оранжерия със собствените си ръце, така и тези, които предпочитат да купят завършена конструкция, са еднакво загрижени относно избора как да изберем поликарбонат за оранжерията, така че материалът да издържи повече време и да осигури нормални условия вътре в конструкцията.

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА НА ПОЛИКАРБОНАТНОТО ПОКРИВАЛО

Причините за популярност трябва да се търсят в структурните характеристики на материала. В индустриален мащаб поликарбоната започва да се произвежда през 60-те години. Той се използва в много области на строителството и промишлеността, а парниковият материал се появява малко по-късно.

Основните предимства на поликарбоната за оранжерии:

  • Отлична прозрачност и способност за разпръскване на слънчевата светлина. До 92% от слънчевите лъчи преминават през безцветен поликарбонат, което влияе положително на отглежданите култури. Освен това материалът със специален защитен филм ви позволява да защитите растенията от вредни за тях ултравиолетови лъчения.
  • Леко тегло. Този параметър зависи от дебелината на листа, но дори най-дебелият материал ще тежи няколко пъти по-малко от стъкления му аналог, което намалява натоварването върху рамката на оранжерията.
  • Гъвкавост и пластичност. Поликарбоната може да бъде огънат по време на монтажа, създавайки дъговидни оранжерии.
  • Добра механична якост. От удара материалът няма да се счупи. Колкото по-дебел е избраният поликарбонат, толкова по-трудно ще бъде да се наруши целостта му.
  • Отлични топлоизолационни свойства поради клетъчната структура на материала. Разходите за отопление могат да бъдат сведени до минимум. Звукоизолационните свойства на материала също добри – средно може да намали шума с 22 dB;
  • Устойчивост на температурни промени, ветрове, плесени, пожар.

Трайността на висококачествения поликарбонат надвишава 10 години, а добросъвестните производители дават гаранция до 15 години. Сред недостатъците на материала е нестабилността на слънчевата светлина, като всяка пластмаса, но благодарение на специално покритие с филм, този минус също беше елиминиран. Поликарбоната няма други съществени недостатъци, особено в сравнение с други покривни материали за оранжерии – основното е да купувате висококачествен материал от доказани търговци. Ние от Greenhouses.bg ви предлагаме голямо разнообразие от поликарбонатни оранжерии с високо качество.

Източник remstroiblog.ru/

Main Menu