4 НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕТЕ ПРЕДВИД, ПРЕДИ ДА КУПИТЕ ОРАНЖЕРИЯ

Какво трябва да знаетe преди да купите оранжерия. Тези фактори са ключови за постигането на процъфтяваща оранжерия, пълна с растения. Изолация, позициониране и ограждане са само няколко неща, които начинаещите трябва да вземат предвид, когато инвестират в оранжерия за градината си. Оранжерията е спокойно място, в което да се насладите на плодовете на вашия градинарски труд. Всъщност 95 на сто от хората използват своите оранжерии за отглеждане на храни и декоративни растения, предимно като средство за по-добро и здравословно хранене , тъй като това им дава сигурност за качеството на продукцията, която ядат. Когато става въпрос за отглеждане на растения, оранжериите позволяват на градинарите да удължат вегетационния сезон на растения. Те също така осигуряват голям контрол на досадни вредители и болести.

Въпреки, че оранжериите са безспорно ценна инвестиция, те, разбира се, изискват високо ниво на поддръжка, за да се гарантира, че има достатъчно ниво на изолация. И така, как можете да осигурите процъфтяващи растения и цветя в оранжерия?

1. Позиция

Жизненоважно е да се гарантира, че оранжерията е разположена в района с максимално излагане на слънце. Избягвайте поставянето в близост до високи конструкции като дървета или огради, които могат да възпрепятстват слънцето и да хвърлят сенки върху конструкцията. Слънчевата светлина трябва да може да огрява от всички страни на оранжерията.

2. Отопление

Температурата на оранжерията е една от основните причини за нейния успех. Изолацията на оранжерията е задължителна и има много материали, които ще предложат високо ниво на изолация Термометърът също може да бъде невероятно полезен, особено когато растенията зимуват.

3. Отдушници

Поради по-високите температури в оранжериите, вентилационните отвори са необходими, за да позволят на горещия, издигащ се въздух да се движи навън и хладния въздух да се движи навътре – особено през лятото. Това е важна инвестиция, която трябва да направите и не трябва да се пропуска. Посъветвайте се с професионалист, ако е необходимо.

4. Влажност

Жизненоважна задача през лятото е актът за изливане на вода върху пода на оранжерията. Това се прави, за да се създаде достатъчно влага през целия ден, което ще попречи на растенията да изпитват топлинен стрес и изсъхване.

Main Menu