5 ГРАДИНСКИ БИЛКИ ЗА СЕЗОНА НА ГРИПА

Повишете имунитета и победете грипа с тези мощни лекарства, открити във вашата кухня или целогодишна оранжерия.
Можете да използвате тези 5 градински билки през зимния сезон, за да засилите имунитета и да облекчите симптомите на болка, настинка и грип.
Тези 5 градински билки може да станат вашите нови най-добри приятели, ако искате да презаредите имунната си система и да преборите болките и последствията от този сезон. И най-добрата новина е, че всичко може лесно да се отглежда целогодишно във вашата оранжерия.

ГРАДИНСКИ ЧАЙ-САЛВИЯ (SALVIA OFFICINALIS) „ЧАЯТ НА МИСЛИТЕЛЯ“

Градински чай е ефективен за облекчаване на болката в гърлото и облекчава болезнените спазми в червата. Той е остър, горчив и стипчив на вкус. Градинският чай също е антибактериален и естествен антисептик, който е с високо съдържание на витамин К, витамин С и витамин А.

МАЩЕРКА (THYMUS VULGARIS)

Номер 2 от градинските билки, мащерката се използва при проблеми с храносмилането, имунната система и облекчаване на болката.
Също така, чаят от мащерка облекчава главоболието. Освен това има и антибактериално и противовъзпалително действие и подпомага респираторните заболявания.

МЕНТА (MENTHA X PIPERITA)

Не само „хубав“ чай, ментата е и силно лекарство. Тя също помага за болки в стомаха, настинки, грип, треска, главоболие и заболявания на синусите. Ментата отваря порите в тялото и дава път за бягство на излишната топлина, когато имате температура.

ЧЕСЪН (ALLIUM SATIVUM)

Всъщност не е градинска билка… по-скоро е корен!
С антивирусни, противовъзпалителни и противогъбични ползи, чесънът се използва за здраве и изцеление от хиляди години. Това е един от най-мощните имуностимуланти. Добре е да го приемате в голямо количество през зимата, както суров, така и претърпял топлинна обработка.

РОЗМАРИН (ROSMARINUS OFFICINALIS)

Друга от често срещаните билки, розмарин, може да помогне при треска в началните етапи на грип, когато ви е студено и треперете. Розмарина усилва паметта и има много полезни свойства:

  • противовъзпалително действие
  • витамин Ц
  • витамин А
  • известен с борбата с инфекцията
  • антимикотично действие
  • антибактериално действие
  • антисептично действие

МАГДАНОЗ (PETROSELINUM CRISPUM)

Магданозът може да се използва лекарствено като диуретик и като цяло е полезен за отделителната система. Той облекчава храносмилането, подуване на корема и същевременно стимулира здравословния апетит. Той е отличен източник на витамин К1. Магданозът е с високо съдържание на антиоксиданти и помага за намаляване на системните възпаления в организма.

Не губете време, а подсилете организма си с домашно отгледани билки в хоби оранжерията си. А ако вече имате нужда от повече пространство за любимите си растения, изберете нова, по-голяма оранжерия на Greenhouses.bg

Източник growingspaces.com

Main Menu