9 сорта домати, подходящи за отглеждане в оранжерия с поликарбонат

1. Биволско сърце

Биволското сърце е средно ранен до късен сорт домат. Плодовете имат заоблена, леко сърцевидна форма, доста плътни, с гладка повърхност, месести и почти без семки. Средното тегло е 200-220 г. В оранжерията добивът на този сорт достига до 13,6 килограма на квадратен метър. Вкусовите качества на домата са отлични. Подходящ сорт за отглеждане в оранжерия и за производството на всякакви видове доматен сок, лютеница, сосове и др.

2. Мона Лиза F1

Този сорт домати се характеризира с висока производителност и устойчивост. Съзряването започва на 94-98 ден след покълването. Плодовете са гладки, закръглени, наситено червени. Средното тегло е 250 г. Височината на растението е 1,2 – 1,3 метра и за да се получат добри добиви е необходимо стъпаловидно закрепване. Поради отличният си вкус доматът е идеален за салати и приготвяне на пресни сокове.

3. Игранда

Ранно узряващ, нискорастящ сорт домати, идеален за отглеждане в оранжерия. Периодът от засаждането до пълното узряване е само 90-100 дни. Плодовете са червени, плоско-кръгли, имат много добър вкус. Средното тегло на доматите е 120-160 г. Препоръчва се за салати, сокове и всички видове консервиране и готвене.

4. Торбей F1

Доматът се характеризира с висока производителност, отличен вкус и устойчивост на основните заболявания на доматите. 110-115 дни след покълването можете да започнете да берете първата реколта. Плодовете са ярко розови на цвят, средното тегло е 200 г. Приятният вкус и нежната текстура го правят подходящ за прясна употреба и за всякаква обработка.

5. Хайнц F1

Хибрид №1 домат в света. Може да очаквате първия добив 110 дни след засаждането. Този сорт се характеризира с червени плодове с форма на слива и отличен вкус. Доматите не изискват незабавно бране при узряване, тъй като не губят бързо нито отличната си визия, нито страхотния си вкус. Плодовете са с тегло 90-100 г и са идеални не само за салати, но и за консервиране.

6. Чери Блосъм F1

Този сорт образува чепки с червени лъскави доматчета, всяко с тегло само 20-25 г. Вегетацията е 120-125 дни. Характеризират се с висок и почти постоянен добив. Отличният вкус и оригинален външен вид правят хибрида идеален за свежа употреба, консервиране и украса на ястията.

7. Санка

Ранният сорт домати Санка се характеризира с големите гъсти плодове с изключителен вкус и външен вид, които ще ви зарадват много преди узряването на всички останали сортове. Първата реколта може да бъде получена 90-95 дни след засаждането. Доматите са с тегло до 150 г и са идеални за прясна употреба (салати, сокове), както и за всички методи за консервиране.

8. Розов слон

Средно ранният сорт Розов слон се характеризира с едри плодове, които тежат до 280 г, ярко розови на цвят. Имат отличен сладък вкус. Съзряването настъпва 110-115 дни след покълването. Идеален за салати, сокове и просто за ядене.

9. Дива роза

Този сорт домат е устойчив на топлина и е много подходящ за отглеждане в оранжерия. Съзряването настъпва след 110-115 дни. Расте до 150 см. Плодовете са едри с тегло до 350 г. При узряване придобиват розов цвят. Формата е плоско-кръгла, леко оребрена. Имат отличен вкус.

Main Menu