Защо и кога да си купим оранжерия?

Кога да си купим оранжерия

Оранжерията принадлежи към категорията на сезонните стоки. Това означава, че през пролетта търсенето ѝ е особено голямо. Максималният брой на продажбите е през пролетта (повече от 70%).
Най-подходящите месеци за закупуването на оранжерия са февруари и март.
Оранжерията е помощник не само на растенията, но и на самите градинари.

Защо да си купим оранжерия

В оранжерията климатичните условия и смяната на сезоните се чувстват много по-малко. Това прави възможно засаждането и култивирането на растения извън „нормалните“ периоди на отглеждане. Производителността е много по-добра благодарение на по-стабилните условия, които са по-благоприятни за развитие. Да се създадат на растенията най-благоприятните условия за растеж по отношение на температурата и влажността на въздуха е основната задача на оранжерията. Предпочитайки да не харчат допълнителни пари за този продукт, градинарите се надяват да отглеждат растения дори от необичайни сортове на открито. Забравят, че дори в топлия сезон времето е променливо и във всеки един момент може да се появи силен вятър или дъжд с градушка. И дори и най-непретенциозните растения могат да загинат. Рискът от заболявания на растенията е значително понижен. Препоръчително е винаги да се осигурява добра вентилация в оранжерията.
Най-често купуваните оранжерии са тези с поликарбонат. Предимствата на поликарбоната са, че този материал е гъвкав, лек и пластичен. Той пропуска добре слънчевата светлина и в същото време задържа топлината вътре в конструкцията. При изграждането на оранжерийната конструкция с поликарбонатно покритие е възможно допълнително да се оборудва с прозорци, врати и прегради. Освен това, за разлика от стъклото, поликарбонатът е абсолютно стабилен материал. Той е в състояние да издържи на големи натоварвания, включително силни пориви на вятъра и градушка. Поликарбонатът може да се похвали с ниска топлопроводимост, което позволява за дълго време да се запази топлината вътре в оранжерията.
Закупуването на оранжерия е инвестиция, която със сигурност носи много предимства, а те от своя страна правят този разход много по-оправдан.

Main Menu