Отглежда ли се медицинска марихуана в оранжерия?

Много страни по света отглеждат все повече марихуана за медицински цели в оранжерия. Едно от основните предимства на оранжериите е, че те защитават марихуаната от променящите се метеорологични условия. Това ви позволява да контролирате растежа ѝ.

Отглеждането на медицинска марихуана в оранжерия не изисква повече усилия и специален опит. Просто следвайте основните условия.

1. Чистотата на оранжерията е ключът към добрите условия за отглеждане на медицинска марихуана. Изхвърлете всички боклуци. Защитете растенията от вредители като охлюви.

2. Необходимо е оранжерията да бъде на пряка слънчева светлина поне 8 часа на ден.

3. Използвайте пълния потенциал на почвата. Можете напълно да замените почвата с висококачествен компост или просто да добавите малко тор, за да я подхраните. Преди да започнете да подобрявате почвата, проверете нейното pH. То трябва да бъде между 5,5 и 6,5. Не забравяйте, че в горещите месеци растенията трябва да получават достатъчно вода и храна. Опитните производители обикновено добавят тор директно във водата за напояване, спестявайки време и усилия.

4. Като цяло може да се изхожда от факта, че един храст марихуана със среден и голям растеж изисква около 1 кв. м. свободно пространство. Можете да отглеждате храст с височина до 3 метра. Ще съберете повече от 1 кг от него.

5. Вероятно най-често срещаният проблем при отглеждането на медицинска марихуана в оранжерия е високата температура. Поради създадения парников ефект, въздухът вътре се загрява до 40-50 градуса. За разрешаването на този проблем е необходима добра вентилация. Препоръчително е вратите или прозорците да са разположени в различни краища на оранжерията. Друг вариант е да инсталирате няколко вентилатора, за да охлаждат въздуха. Ако имате възможност, може да инсталирате вентилационна система от въглероден филтър.

6. Поливането може да става ръчно или автоматично. Ако поливате ръчно, ще имате нужда от доста дълъг маркуч. Когато оранжерията е напълно затворена, цялата изпарена вода от почвата навлиза във въздуха. Получава се прекалено висока влажност. Това създава предпоставка за получаването на брашнеста мана по растенията. Затова е нужно редовно проветряване.

Main Menu