Как и от какво са защитени растенията в оранжерия от поликарбонат?

През последните години най-качествени и най-търсени се оказват оранжериите от поликарбонат. Какво налага тяхната употреба и защо са толкова търсени? По-долу ще разгледаме в детайли основните предимства на една оранжерия от поликарбонат.

1. Изолационни свойства на поликарбоната

Най-важният аспект на поликарбоната е, че той осигурява на оранжерията по-добри изолационни свойства от обикновената оранжерия. Листовете от поликарбонат задържат топлината. Това означава, че поликарбонатните оранжерии имат по-висока средна температура в сравнение с традиционните дизайни. Това качествено подобрено задържане на топлина е ключът към общата производителност и ефективност в оранжерията.

2. Защита от слънцето

Силното ултравиолетово лъчение е вредно за растенията. Поликарбонатът има защитно покритие, което не позволява вредно излъчване и по този начин защитава растенията. Освен това светлината се разпределя равномерно по цялата площ на оранжерията.

3. Надежност на поликарбоната

Специалните свойства на поликарбоната се крият и в способността му да е по-издръжлив материал. Градушка, дъжд, сняг, слънчеви лъчи – всичко това вреди на традиционните материали за оранжерията. Поликарбонатът може да издържи практически и на натрупване от сняг и на градушка. Значителните температурни промени, както и изключително силните студове и необичайната топлина не са проблем. Той издържа от -50 до + 110 градуса!

4. Срок на експлоатация

Минималният гаранционен срок на поликарбоната е 10 години!

5. Лесен и бърз монтаж

Друго важно предимство на оранжерия от поликарбонат е, че се монтира сравнително лесно и бързо. Дори и да имате минимални строителни умения, като правило, по-малко от ден е достатъчен, за да сглобите модул за оранжерия.

Заради всичко споменато по-горе препоръчваме закупуването на оранжерия от поликарбонат. Предимствата на поликарбонатните оранжерии оказват значително влияние върху общата производителност на оранжерията. Благодарение на тях ще имате пресни зеленчуци и плодове по всяко време на годината. Те ще бъдат защитени за дълго от всякакви отрицателни фактори: студ, дъжд, сняг, вятър, птици, вредни насекоми и др.

Main Menu