Индустриална оранжерия от тунелен тип

Закупуването на индустриална оранжерия от тунелен тип е инвестиция, която ще ви гарантира високи добиви през цялата година. Този вид оранжерия е проектиран за отглеждането на всякакъв вид култури при всякакви климатични условия. Конструкцията е с иновативна и патентована система от типа клипс за закрепване на фолиото, което осигурява възможност за монтаж на двойно надуваемо фолио. Това повишава нейната ефективност и намалява разходите за отопление през зимния сезон. Тунелните оранжерии са широко разпространени в селското стопанство. Те се използват за промишлени цели или за частно производство на зеленчуци, отглеждане на цветя, получаване на богата и ранна реколта от зеленчуци и плодове.
Оранжерията от тунелен тип се състои от рамка и устойчиво покритие. Основата на конструкцията са стоманени, поцинковани тръби. Рамката се характеризира с надеждност и стабилност. Оранжерийното покритие е полиетиленово фолио с UV защита и антикондензиращо покритие.

Предимства на индустриална оранжерия от тунелен тип:

  • – издържа на вятър, сняг и други външни атмосферни влияния и натоварвания;
  • – висока топлоизолация;
  • – приложима е всяка технология за отглеждане на растения в промишлени количества;
  • – вътрешното пространство на оранжерията е защитено от ултравиолетово лъчение и насекоми;
  • – благодарение на полукръглата форма е осигурено минимално отразяване на светлината;
  • – могат да се инсталират механизми за цялостно странично проветряване на оранжерията;
  • – лесни за инсталиране и удобни за работа.

За промишленото производство на цветя, зеленчуци или плодове е необходимо да се осигурят подходящи условия за отглеждане. Важни са показатели като температура и влажност, редовност на напояване, режим на осветление, вентилация. Можете да инсталирате допълнително оборудване: вентилационни системи, капково напояване, изкуствено осветление, елементи за отопление. Тези устройства ще позволят използването на оранжериите целогодишно, без да е необходимо сезонно разглобяване и ще получавате реколта няколко пъти годишно. За правилното използване на голямото пространство можете да инсталирате няколко нива, рафтове за оборудване и друго оборудване, което ще направи процеса на отглеждане възможно най-лесен и удобен.

Main Menu