Конска био тор за плодни дръвчета и храсти

Конска био тор е получена чрез аеробна ферментация на конска тор в биореактори, при термофилна (температура 43-56°С) ферментация на органичен субстрат. Тя има пълен комплекс от хранителни вещества и витамини, специфична микрофлора, която може да инхибира развитието на фитопатогени.

Използва се като многофункционалнa тор за всички видове плодни дръвчета и храсти. Повишава зелената маса, образуването на корени, стимулира имунната им система, повишава добива, подобрява вкусовите и хранителни качества на получените продукти. Безопасна е за хора и животни и има неограничен срок на годност.
Конската тор съдържа азот, фосфорна киселина, органична материя, калий, магнезий, цинк, бор и др.
При използване на такава био тор в почвата съдържанието на хранителни вещества и въглероден диоксид се увеличава.

Активират се полезните микроорганизми. Освен това използването на конска тор може значително да подобри структурата на почвата. На първо място се нормализира въздушния и воден баланс. Такава тор прави глинестата почва по-рохкава. Използвайки тази тор, можете да получите много по-високи добиви.
Конската тор е по-малко влажна и по-рохкава в сравнение с други видове тор. Температурата на разпадането ѝ може да достигне 70-80°C. Тя се разлага много по-бързо от другите видове, по-добра е от тях и загрява почвата за по-кратко време. Ето защо използването ѝ е оправдано, особено на тежки и студени почви, които изискват бързо и интензивно загряване.

Как да използваме Конска био тор

Конската тор не е много кисела, така че не подкислява почвата и не вреди на растенията. Друга нейна отличителна черта е способността ѝ да подобрява състоянието на почвата, независимо от вида ѝ. Ако почвата е лека, добавянето на конска тор ви позволява да задържате влагата в нея по-дълго. Ако почвата е тежка и твърда, торта я разхлабва.
За плодни дръвчета и храсти се смесват 1 литър концентрат течна конска тор с 10 литра вода. Полученият разтвор се използва чрез пръскане 1-2 пъти през пролетно-летния период и 10-15 дни преди образуването на плодовете. На едно растение е необходим 250-500 мл разтвор.

Main Menu