Парник – подходящо време за закупуване

Парникът е полезно съоръжение за производство на ранни зеленчуци.
Оранжерийното градинарство е било единствената възможност на търговските растения, които се нуждаят от защитена, контролирана среда да се отглеждат на закрито извън сезона. Съвсем скоро, благодарение на съвременните материали и новите строителни техники, много нови видове парници станаха достъпни за продажба на всеки, който се интересува от градинарство.
Мислите да си купите оранжерия?

Периоди за закупуване на парници

През годината има два периода, в които е разумно да се монтира парник.
Без съмнение най-често избирания период за закупуване на оранжерия е края на зимата. Ако закупите през Януари или Февруари месец, то през Март-Април може вече да видите как набъбват растенията ви. Март е идеално време да започнат да растат, така че е най-добре да планирате да закупите парника няколко месеца по-рано, за да не се губи време в началото на пролетта. Най-добре да планирате много напред, за да не се губи време в началото на пролетта.

Вторият подходящ период е преди новия вегетационен сезон. Края на лятото, началото на есента също е разумно време за закупуване на оранжерия.
Оранжериите също така дават възможност на градинарите да отглеждат култури по-късно през сезона и допълнително да удължат реколтата си.
Тъй като сезонните дъждове няма да достигнат вашите парникови растения, трябва да обърнете внимание на нивата на влага в почвата. Растенията, отглеждани в контейнери, имат предимството да бъдат добре дренирани, но има вероятност да изсъхват по-бързо от растенията, отглеждани на открито в земята. Има автоматични системи за поливане като аксесоари за оранжерии, които могат да отговорят на нуждите от поливане във вашия парник.
Отделете си 3 до 4 седмици за строителство в зависимост от нивото на уменията си.
Парниците са съвременния вариант да се сдобиете със свежи зеленчуци през цялата година, без да се притеснявате от произхода и химикалите, с които са пръскани, понеже отглеждането ще бъде изцяло във ваши ръце.

Main Menu