Какви растения да засеем в новата ни оранжерия през есента?

Имате място където можете да засеете растения, време е да закупите оранжерия. Не оставяйте вашата оранжерия да стои празна през есента и зимата. Защитата, която предоставя, не само ще ви помогне да запазите нежните растения без замръзване – също така ще ви позволи да отглеждате издръжливи култури, като салати и билки, през цялата зима.
Неотопляемата оранжерия може да поддържа температурите през нощта до 5 градуса по-топли от външните, което ще поддържа растенията без замръзване през всички зимния сезон. Оранжерията също така ще гарантира, че растенията остават сухи, което значително подпомага оцеляването им в по-сурови условия. Сухото растение е много по-малко вероятно да замръзне от влажното. Често комбинацията от студено и влажно време влияе пагубно на растенията.
Ще обърнем внимание на следните зеленчуци:

  • 1. Лук и шалот
  • 2. Чесън
  • 4. Спанак
  • 5. Зелен боб
  • 6. Моркови
  • 7. Зимни салати

Голямо внимание трябва да обърнете на светлината. Вашите растения трябва да получават много светлина, тъй като през зимата нивата на естествена светлина са ниски. Отстранете всеки засенчващ материал, за да увеличите максимално наличната светлина.
Ето и растенията, които може да засадите още тази есен.

1. Лук и шалот

Есенните насаждения лук се отглеждат лесно и на практика ще се грижат за себе си през зимата. През последните години шалотите стават все по-популярни сред модния градинар. Есенното засаждане на ‘Echalote Grise’ е особено подходящ сорт заради интензивния и концентриран вкус.

2. Чесън

Отглеждането на чесън е много лесно и има много сортове, от които да избирате за есенно засаждане. Подобно на лука, и чесъна има дълъг вегетационен период и няма да е готов за прибиране на реколтата до следващото лято, но си струва да чакате!

4. Спанак

Спанака дава огромни добиви от вкусни листа. Ранните есенни сеитби ще ви осигурят нежни млади листа през цялата зима. През зимата свежата салата от спанак ще ни снабди с дневната доза витамини.

5. Зелен боб


Ако засадите зеленият боб през есента, може да събирате реколта през пролетта.

6. Моркови

За изключително ранна реколта на моркови през пролетта опитайте да отглеждате сорт Аделаида. Този бързо съзряващ сорт и може да се сее още през ноември в оранжерията.

7. Зимни салати

Салатите не са само за лятото! Посейте вкусни зеленолистни растения във вашата домашна оранжерия.
Може да посетите нашият сайт, за да се запознаете с всички видове оранжерии.

Main Menu