ВАШАТА ПЕРФЕКТНА ГРАДИНА НА БАЛКОНА

Замисляли ли сте се дали можете да отглеждате билки и зеленчуци на балкона на вашия апартамент? Отговорът е да!

Ако имате балкон, имате място за отглеждане на растения и зеленчуци. Балконите са чудесно място за мини градина. Много растения и зеленчуци ще растат доста добре в малка площ. Не оставяйте липсата на място да е причината да нямате пресни зеленчуци тази година!

ОСНОВНИ ПОТРЕБНОСТИ ЗА ГРАДИНА НА БАЛКОНА

Колко пряка слънчева светлина има на вашия балкон?

Изберете вашите растения според това. Има някои, които се нуждаят от много пряко слънце и други, които се справят добре на сенчести места.

Оползотворяване на максимално пространство

Ако искате да имате по-голямо разнообразие от растения, има опции за увеличаване на налично пространство. Основният начин да направите това е чрез увеличаване на вертикалното пространство. Има много начини да направите това.

• Пергола

Има много стилове на пергола, които се предлагат в магазините за градина, и не бива да е прекалено трудно да го намерите или да го адаптирате, за да отговаря на вашето пространство. Уверете се, че прикрепете пергола здраво към стената или парапетите си, за да не падне.

• Рафтовете

Рафтовете са проста и лесна опция за увеличаване на пространството на вашия балкон. Те се предлагат в голямо разнообразие от размери. Това е предпочитан избор за увеличаване на пространството, тъй като рафтовете не са скъпи и могат да разширят пространството ви. Ако балконът ви е достатъчно голям, можете да поставите няколко рафта и да имате доста голяма градина. Отново се уверете, че рафтовете са здраво закрепени към стената или парапетите ви, за да не се преобръщат при силни ветрове или от тежестта на пълните саксии.

• Модулни сеялки

Модулна сеялка е кутия за засаждане, проектирана да се побере на нетрадиционно място. Това са кутии, които често са извити или закръглени, за да се поберат в най-различни пространства. Те могат да се използват индивидуално или комбинирани заедно, за да създадат специфичен дизайн.

• Мини оранжерии

Оранжериите се предлагат в много форми и размери, като има дори такива, създадени специално за балкони. Оранжериите за балкони са страхотни, защото осигуряват повече вертикално пространство за отглеждане на зеленчуци. Той също така може да удължи вегетационния сезон, като защити вашите растения през началото и края на сезона. Мини оранжерия може да се използва за стартиране на разсад.

Висящи кошници

Кошничките могат да бъдат окачени на парапети и стени. Ако имате свободно пространство на стените, помислете за инсталирането на няколко куки, на които да окачите кошници. Това ще превърне неизползваното преди това пространство в чудесно място за отглеждане на растения.

Източник www.greenhousestores.co.uk

Main Menu