ОРАНЖЕРИИТЕ – ВАШИЯТ НАЧИН ДА УДЪЛЖИТЕ СЕЗОНА НА ОТГЛЕЖДАНЕ

Предимствата да отглеждате растения в оранжерия са много. Оранжериите могат да бъдат чудесен начин за отглеждане на семена и за отглеждане на прекрасни растения. Наличието на оранжерия може да бъде хоби или да се превърне в начин за отглеждане на значително количество растения. Едно от най-важните предимства е удължаването на вегетационния сезон дори и при неблагоприятни условия извън оранжерията. Оранжерията задържа топлината и по този начин температурите са почти постоянни. Това позволява отглеждането на растения и през зимата.

Допълнителните cветлини удължават вегетационния сезон като допълнение към естествената светлина в райони, които имат изключително облачни дни или по-къси, както през зимата. Тъй като много растения се радват на дванадесетчасов растежен ден, този тип оборудване може да промени разликата във вашите култури и добива, който можете да очаквате от тях. Изборът на светлини, които са евтини за управление или които са с пълен спектър като луминесцентни светлини, може да бъде интелигентен избор, но различни светлини могат да бъдат ефективни за различни култури. Някои избори поддържат околната среда, защото са по-добри или по-лесни за рециклиране. LED светлините са най-новите, най-евтините за управление и най-дълъг живот на всички светлини. Без живак като при флуоресцентни светлини, те могат да бъдат рециклирани лесно. За хората, които се опитват да поддържат оранжерия, тези лампи може да са най-новият избор, но биха могли да станат най-популярни, след като хората свикнат да ги използват вместо флуоресцентни. По-подробно сме засегнали въпроса с осветлението в друга наша статия, която може да прочетете тук.

Оранжериите могат да бъдат чудесно хоби или начин да започнете положителна промяна в начина си на живот с консумацията на екологично чиста храна. Изграждането и поддържането на добра оранжерия отчасти е знанието за това, кои растения искате да отглеждате, а отчасти колко време и енергия влагате за отглеждането на тези култури.

Източник www.smartguy.com

Main Menu