ПОЛИКАРБОНАТНА ОРАНЖЕРИЯ: ПРЕДИМСТВА

По-традиционните материали за създаване на оранжерии са стъкло и полиетилен. Сравнявайки поликарбонатна структура с такива оранжерии, може би трябва да се подчертае нейното основно предимство – издръжливост. В допълнение, изграждането на такава оранжерия може лесно да се монтира независимо, без да се обръща към специалисти за помощ.
Цената на оранжериите от поликарбонат е различна, в зависимост от размера на самата оранжерия и качеството на суровините. Такъв широк ценови диапазон ще позволи на всеки потребител да избере за себе си опцията, която ще отговаря на неговите финансови възможности.
Очевидно друго предимство на отглеждането на растения в оранжерии и парници е защита срещу болести и вредители. Навременната профилактика осигурява отсъствието на патогени. Не е необходимо растенията да се третират с пестициди, което означава, че те не натрупват лекарства, които могат да повлияят неблагоприятно на здравето на хората. По този начин се разграничавате от продуктите, с които е залят пазара и имате възможност да осигурите на вас и вашето семейство чиста и здравословна храна.

И така, основните предимства на поликарбонатна оранжерия са следните:

  • Оранжериите от поликарбонат имат максимална пропускливост на слънчевата светлина
  • Такива оранжерии са много устойчиви на механични повреди
  • Поради пластичността на материала, оранжерията може да получи всякаква форма
  • Срокът на експлоатация на поликарбонатна оранжерия достига 20 години
  • Оранжериите от поликарбонат са устойчиви на вода и влага
  • Дизайнът на такава оранжерия има привлекателен външен вид

Мнозина могат да мислят, че всички дизайни на поликарбонатна оранжерия са еднакви, но това не е така. Избирайки оранжерия на по-ниска цена, можете значително да загубите в качеството на дизайна и по този начин да получите редица ненужни проблеми. Ето защо трябва да изберете оранжерии от надеждни и качествени производители. Когато купувате завършена оранжерия, трябва да обърнете внимание на простотата на монтажа на конструкцията, както и на наличието на информационно съдържание на инструкциите за нея.

Източник www.teplandia.ru

Main Menu