ГРИЖА ЗА ОРАНЖЕРИЙНИТЕ ДЪРВЕТА: ОТГЛЕЖДАНЕ НА ПЛОДНИ ДЪРВЕТА В ОРАНЖЕРИИ

Ако оранжериите ви карат да мислите за доматените лехи и екзотичните цветя, време е да преразгледате концепцията си за тези пространства. Да, можете да отглеждате и плодни дръвета в оранжерия. Много домашни овощни градини се разширяват чрез отглеждане на оранжерийни овощни дървета. Отглеждането на овощни дървета в оранжерия е напълно възможно и ви позволява да внасяте видове, които в противен случай може да не оцелеят на вашия климат.

МОЖЕТЕ ЛИ ДА ОТГЛЕЖДАТЕ ПЛОДНИ ДЪРВЕТА В ОРАНЖЕРИЯ?

Докато вашата оранжерия е пригодена да ги побере, не е трудно. Очевидно ще трябва да имате оранжерия, достатъчно голяма, за да отглеждате вашите дървета. Имате нужда и от топлинна система за зимата, отвори, които да позволяват въздуха да циркулира и метод за опрашване на дървесните цветчета, ако това се желае.

НАЙ-ДОБРИТЕ ПЛОДНИ ДЪРВЕТА ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ В ОРАНЖЕРИИ

Повечето градинари имат оранжерия с ограничени размери. Това означава, че най-добрите дървета за отглеждане в оранжерии ще бъдат сравнително малки. Плодните дървета са чудесен избор за отглеждане в оранжерия. С отглеждането на оранжерийни овощни дървета не само имате удоволствието да наблюдавате как дървета процъфтяват, но и получавате вкусни плодове, които може да не успеете да отглеждате на открито. Хората отглеждат овощни дървета в оранжерия от векове. Ранните оранжерии са използвани в Англия от 19 век за отглеждане на портокали през зимата. Много видове овощни дървета се справят добре във внимателно контролирана среда в оранжерия. Изберете дръвчета обичащи топлината като круши, праскови, банани, портокали и тропически плодове.

ГРИЖА ЗА ПАРНИКОВИ ДЪРВЕТА

Отглеждането на плодни дървета в оранжерия изисква повече поддържане на дърветата ви топли през зимата. От съществено значение е да следите околната среда. Без възможност за валежи, грижата за оранжерийните дървета също означава, че трябва да организирате и напояването им. Вентилацията също е важна. Много овощни дървета, като цитрусови плодове, изискват торене през лятото и зимата при отглеждане в оранжерия.

Ето, че освен осигуряването на свежи салати през зимата, с поддържането на оранжерия, вие ще се радвате и на изобилие от полезни и вкусни плодове.

Източник www.gardeningknowhow.com

Main Menu