Идеи за декориране на градината!

Предлагаме ви няколко идеи за декориране на градината, така че тя да изглежда уникално, а вие да се наслаждавате на релакс в нея.

Идеи за декориране на градината

1. В градината ще бъде красиво да се направи малко декоративно езеро, облицовано с камъни и растения. Можете да използвате готова пластмасова форма, има много различни опции. Ако имате възможност добавете и малко мостче.
2. Можете да направите пътеки от камъни, дърво, чакъл, павета и др.
3. Украсете градината с камъни в различни размери. Те могат да бъдат речни или морски, естествени, изкуствени или малки цветни камъчета.
4. Декоративни луминисцентни камъни
Светещите камъни като декор за градината се използват сравнително отскоро. Разположени по пътеката, около езерцето или в близост до пейките за отдих, те ще блестят с мека, приятна за очите светлина.
5. Мулчът от дървесина се използва не само за функционални, но и за декоративни цели. Особено колоритен е в различни цветове. Материалът ще помогне за укрепване на кореновата система на растенията. Освен това ще предотврати растежа на плевелите, а също така ще обогати почвата с полезни вещества. Мулчирането ще помогне да се предотврати прегряването на почвата в горещите летни дни и може да задържи температурната разлика в студените нощи.

6. В продажба вече има огромен избор от фигурки и аксесоари за градината.

7. Арка, пергола или параван, украсени с растения за вертикално градинарство, също са добър вариант за декорация на градината.

8. С помощта на красива ограда можете да разделите територията на зони. Декоративният дизайн обхваща не само периметъра на частната собственост, но и цветни лехи, градински пътеки и различни дизайнерски елементи, които искате да подчертаете. Оградата, може да бъде изработена от пластмаса, дърво, метал, жив плет. Пластмасовите елементи се изработват с допълнителна армировка, което придава на материала специална здравина и устойчивост на механични повреди. Особено популярни в градините са пластмасовите огради, стилизирани като дърво. Те са направени толкова реалистично, че можете да разпознаете материала само от много близко разстояние.

Main Menu