Подправки които можем да засадим в нашия парник

Както знаете, включването на пресни подправки и билки в менюто подобрява храносмилането и укрепва имунната система. Отглеждането им в парниците на Greenhouses дава възможност да се насладите на изискан вкус и аромат през цялата година. Какви подправки могат да се използват за засаждане в парник?. Ще ви предложим най-разпространените в ежедневието ни подправки:

  • Босилек
  • Магданоз и копър
  • Кориандър

Подправка Босилек

Вид силно ароматна подправка, който расте добре в парник, е босилекът. За отглеждането му може да използвате отопляеми или неотоплявани парници. При наличие на отопляема парник, сеитбата на семена от босилек се извършва в началото на пролетта (март-април), а в неотопляеми парници – през май.
За да съберете добра реколта трябва да спазвате условията на отглеждане:

  • След като накиснете семената и те покълнат, трябва да се отглеждат на температура 24-28 градуса.
  • Трябва да осигурите светлина
  • Честота на поливане трябва да е веднъж на 3-5 дни.

Подправки Магданоз и копър

Магданозът и копърът са традиционни подправки, които се използват широко в българската кухня. Използването им през зимния период ястията и ги насища ястията с витамини. Много подходящи са за отглеждане в парник.
Технологията за отглеждане на копъра е проста и не изисква много усилия: поливане, плевене и добро осветление. В началото на пролетта или ранната есен се засяват семената на в добре навлажнена почва.
Магданоза се сее в парник в края на август. Тъй като семената от магданоз покълват дълго време, се препоръчва те да се накисват в продължение на 5-10 дни и след това се засадят в почвата.

Чрез осигуряване на температурата в оранжерията от + 15 ° C и редовно поливане, Първите свежи листа могат да бъдат събрани след 25-30 дни ако осигурите температура в парника +15 градуса и поливате редовно.

Подправка Кориандър

Кориандъра е особено ароматна подправка, активно използвана в източната и кавказката кухня. Той е изключително устойчив на замръзване.
За да се грижите за кориандъра във вашия парник, се препоръчва да се спазвате определени условия:

  • дълбочина на поставяне на семената в почвата – до 1,5 см;
  • разстоянието между растенията – 10 см;
  • разстояние между редовете – до 30 см;
  • поливане на всеки 7-10 дни;

Издръжливи и удобни – така могат да се характеризират оранжериите на Greenhouses, изработени от поликарбонат. С идеите, които ви представихме с една стъпка по-близо до мечтана оранжерия.

Main Menu