ВИДОВЕ ПОКРИТИЯ ЗА ОРАНЖЕРИИ

Удължавайки вегетационния сезон, отглеждането в парници дава възможност за отглеждане на органична продукция без пестициди през цялата година. Започването на отглеждането на растения в парник може да изглежда като обезсърчаваща задача, но с правилната информация можете да решите коя оранжерия е най-подходяща за вас.

ОРАНЖЕРИЙНА СТРУКТУРА

Основната структура на оранжерията включва ребра, крайна стена, странични стълбове, странични стени и хоризонтални греди към ребрата. Структурата на оранжерията може да бъде направена от алуминий, поцинкована стомана, дърво или пластмаса. Всеки материал има различна структура и тип панел, с който работи най-добре. Стоманата, например, е най-подходяща за полиетиленови листове или тъкани на базата на поливинилхлорид (PVC). Ако сте с определен бюджет, пластмасата също е добър вариант, който няма да изгние от влага като дърво.

ВИДОВЕ ПОКРИТИЯ ЗА ОРАНЖЕРИИ

Поликарбонат
„Пластмасата“ и „издръжливостта“ обикновено не са думи, които трябва да вървят заедно, но в случая на оранжериите могат. Поликарбонатните листове са много издръжливи на механично влияние. Поликарбонатът е близо два пъти по-ефективен при изолация от стъклото. Разглеждайки оранжерията като цялостна система, увеличената икономия на енергия от ефективната изолация може да направи оранжериите от поликарбонат по-екологични от стъклените. Поликарбонатното покритие разпръсква постъпващата светлина, което кара светлината да достига до участъка от оранжерията. Също, поликарбонатът защитава от почти всички UV лъчи, които са опасни. Дълготрайният поликарбонат си струва да се разглежда като покривен материал за вашата оранжерия. Оранжериите от поликарбонат са направени от дебела пластмаса, което ги прави по-евтини и по-универсални.

Полиетилен

Полиетиленът е евтин и лек, което го прави лесен за използване. Полиетиленовият филм обикновено е направен от един или два слоя. Кислородът и въглеродният диоксид могат да преминат през полиетилена защото той е порест, което позволява на растенията да дишат в плътно затворена оранжерия. По отношение на запазването на топлината, двойният слой полиетилен ще намали топлинните загуби през зимата с 30-40% като по този начин ще намали разходите за гориво.

Армофол

Армофол е прозрачно фолио от пластифициран поливинилхлорид, армирано с полиестерна мрежа.

ПРЕДИМСТВА:

  • Водонепропускливост
  • Отлична устойчивост на въздействията на околната среда /УВ лъчи, агресивни течности/
  • Висока устойчивост на механически въздействия / раздиране , пробиване/
  • Високи якостни показатели
  • Еластичност
  • Устойчивост на въздействието на микроорганизми
  • Гъвкавост при отрицателни температури

Армофола е също много добро покривно средство за оранжерии, изключително издръжлив и устойчив материал. И трите покрития са се доказали във времето и са идеалните материали за Вашата нова оранжерия или за препокриване на стара.

Main Menu