6 идеи и съвета за басейн в градината

Наличието на басейн в градината е прекрасен начин да се охладите в летните горещини. А за децата ще се превърне в любимо място за игри.

Ето няколко идеи и съвета за басейн в градината:

1. Има няколко вида басейни, които са подходящи за градината: стационарен, сглобяем и надуваем.
– Стационарният басейн е най-издръжливият вариант, но е доста трудоемък и по-скъп. Тези басейни могат да бъдат декорирани с разноцветни декоративни плочки, с ПВЦ фолио, 3Д декоративна облицовка от ПВЦ или други материали. Освен за декорация ПВЦ фолио се използва и за хидроизолация.
– Сглобяемият басейн е изграден на базата на рамкова конструкция и може да бъде с различен размер и форма. Благодарение на рамката, дизайнът е по-издръжлив от този на надуваемия басейн. Те могат да бъдат сезонни и целогодишни.
– Надуваемите басейни са по-евтина опция и се използват най-често за деца. Обикновено не са много големи и се монтират лесно и бързо. Диаметърът на повечето надуваеми басейни варира от 3 до 5 м, а дълбочината не надвишава 1 м.

2. Добре е да закупите тента, която да покрива басейна, когато в него няма никой. Това ще помогне да се избегне навлизането на насекоми, прах и листа от дървета във водата.

3. Изберете слънчево място за басейна, така че водата да се затопля бързо и добре. В непосредствена близост не трябва да има дървета – те не само ще закрият басейна, но и ще действат като източник на боклук.

4. Ако височината на басейна надвишава 1 м, тогава ще е необходима стълба.

5. Обърнете внимание на осветлението. Става дума или да осветите самия басейн или да монтирате осветление наблизо. Осветлението вечер ще направи зоната за отдих още по-ефектна, а защо не и романтична.

6. В зависимост от наличното пространство, финансите и вкуса на собственика на дома, някои басейни могат да бъдат оборудвани с допълнителни функции като джакузи, водопад, пързалка и много други.

Main Menu